stalno u pokretu

< KnjigeIan Grant

Kako vaspitati sjajne dečake


Vrlo personalizovano (lično), anegdotsko iskustvo koje autor crpi iz svoje brojne porodice (četiri sina i njihova deca) koje bez naročite distance, upakovano u sopstveni sistem vrednosti, pokušava da uopšti i učini korisnim drugima.

Svideo mi se neki opšti ton i prepoznao sam svog sina i sebe u mnogim opisanim situacijama, reakcijama ili karakternim osobinama. Knjiga diže ruke od militantne političke korektnosti i prihvata da dečaci i devojčice nisu jednaki, fiziološki, psihološki, fizički, razvojno… od trenutka kada su začeti pa do smrti. Isto tako očevi nisu muške mame. Treba da razumemo i prihvatimo to što jesmo i da pustimo dečake da budu dečaci, oblikujući ih ali nipošto slamajući.

Knjiga nije dosadna niti moralizatorska, dobro je organizovana, prelom je pregledan i moguće je izvući poentu preletanjem kroz tekst u prvom ili drugom čitanju.

Koliko je korisna ili primenjiva, to ne bih znao da kažem. Prvo, nisam joj ni pristupio sa nekim problemom koji treba da mi reši a drugo, mislim da se kombinacije dečaka, očeva, porodica i okolnosti toliko međusobno razlikuju da teško da bilo koja knjiga može da da neko univerzalno uputstvo.


Slične knjige


28. 02. 2015. vaspitanje dece
Heidi Murkoff
What to Expect - the First Year


[ vreme čitanja: ~ 1 min. ]

09. 05. 2016. vaspitanje dece
Bunmi Laditan
Toddlers Are A**holes: It's Not Your Fault


[ vreme čitanja: ~ 1 min. ]

08. 06. 2016. vaspitanje dece
Steve Biddulph
Tajna srećne dece


[ vreme čitanja: ~ 1 min. ]

12. 02. 2017. vaspitanje dece
Ken Adams
Probudite genija u Vašem detetu


[ vreme čitanja: ~ 1 min. ]

Ovaj sajt ne sadrži first party kukije i druge mehanizme za aktivno praćenje poseta/ponašanja (facebook, google analytics, itd...). Na nekim stranicama se nalaze embedovani youtube video klipovi i google mape koji učitavaju svoje kukije.