Fruška gora 2014

prve Vukove 'šetnje'
putopisi | http://perpetuum-mobile.net/putopisi/2014-fruska-gora/

Fruška gora 2014

prve Vukove 'šetnje'

Fruška gora 2014

2014-a nam je iz očiglednih razloga bila prilično tanka po pitanju šetnji i vožnji u prirodi. Da nam nije Fruške gore, skoro nigde izvan grada ne bi izašli. Kengur se odlično pokazao, Vuku je u njemu bilo udobno a i meni je bilo super što sam ga stalno imao pred sobom (da ga branim od mušica, pravim mu senku, pridržavam glavicu kada naiđe neki grbav deo a i da ga samo gledam kako slatko spava :-) ).


Zelena staza oko Popovice

5. jul 2014.
Popovica - Čukale - Perina pećina - Orlovo bojište - Popovica
Srđan, Ela, Vuk, Marko


Čukale, 5. VII 2014.

Sa puna dva meseca, krajnje je vreme bilo da Vuk malo zađe u šumu. Uglavnom je prespavao šetnju, ali je pri kraju, na Orlovom bojištu otvorio oči na kratko da malo jede mamu i slika se, a onda je opet zakunjao.


Sa Dajanom i Vladom oko Torina

13. jul 2014.
Krug po Torinama
Dajana, Vlada, Ela, Vuk, Marko


Negde iznad Torina, 13. VII 2014.

Bili smo u gostima kod Vlade na Torinama, i posle napravili manji krug do obližnjih vidikovaca, i usput šmeknuli par vikendica sa idealnom ekspozicijom. Vuk je prespavo sve.


Kobila, Dumbovac, Rim

3. avgust 2014.
Manastir Beočin - Kobila - potok Dumbovac - vodopad - Rim - potok Dumbovac - Dumbovo - Beočin
Srđan, Jelena, Ranko, Srđana, Ela, Vuk, Marko

Prva veća i ozbiljnija šetnja. Krenuli smo od manastira Beočin, pa Dubčekovim putem do lepog vidikovca Kobila. Tamo smo napravili dužu pauzu, i onda se spustili dole u potok Dumbovac, pa niz potok do vodopada. Popeli smo se uz okomitu zapadnu stranu potoka, i odatle je trebalo da izađemo na lugarnicu Rim i da se spustimo do manastira i zatvorimo krug. Ali sam se nešto zapričao, i umesto levo, skrenuo desno i umesto da izađemo na Rim, spustili smo se nazad u Dumbovac. Nismo se vraćali nazad, već smo produžili sve do Beočina, gde smo svratili kod Gorana. To promašivanje nam je dodalo dobrih 10km.

slike (22) | video klipovi (1)