Fruška gora 2015

iz kengura u ranac, ali i dalje većinu prespava
putopisi | http://perpetuum-mobile.net/putopisi/2015-fruska-gora/

Fruška gora 2015

iz kengura u ranac, ali i dalje većinu prespava

Fruška gora 2015

Vuk nastavlja da se “bavi” planinarenjem, a i šta će, ne može da bira. Prerastao je kengura i postao mu je neudoban, pa smo ga prebacili u ranac. Tamo mu je možda i komotnije, ali meni se ne dopada pošto ga viđam samo na pauzama. U rancu je svakako bezbedniji, može da se zavali i spava, moguće je namontirati nadstrešnicu, manje se ljulja nego u kenguru a u slučaju pada (što se i dešavalo par puta, ali dosta kasnije), moguće je iskontrolisati pad tako da on ni ne dodirne zemlju.


Zelena staza oko Osovlja

14. februar 2015.
Crveni čot - Osovlje - Orlovac - Osovlje - Crveni čot
Ljuba, Maja, Ela, Vuk, Marko

Lep sunčan februarski dan smo iskoristili za šetnju po snegu sa kumovima. Napravili smo krug zelenom stazom od Crvenog čota preko Osovlja do Orlovca i nazad na Osovlje i Crveni čot. Na Orlovcu smo napravili dužu pauzu i uživali na suncu.


Tancoš i Potoranj

21. februar 2015.
Crveni čot - greben Tancoš - Stranputica (dom pd Kesten) - kestenski put - Crveni čot
Dajana, Vlada, Ela, Vuk, Marko


Crveni čot (21. II 2015.)

Već sledećeg vikenda vratili smo se na Crveni čot, i krenuli u šetnju najvišim (i možda najlepšim) delom Fruške gore - grebenima koji se prostiru severozapadno od njenog najvišeg vrha. Snega je bilo još dosta, ali manje nego prethodnog vikenda.


Vuk je još prošle godine dobio pravi planinarski ranac od Alena i Ines, i sad kada je prohodao, isprobali smo kako mu stoji. Nije mu se baš svidelo…


Kobila i Dumbovac

30. maj 2015.
Manastir Beočin - Dubčekov put - Kobila - Dumbovac - Rim - manastir Beočin
Mića, Alen, Ines, Vuk, Marko

Alen i Ines su nam došli u posetu iz Osijeka, pa pošto su već sa Bukvalistima obišli istočne obronke Fruške gore, pošli smo ponovo u okolinu manastira Beočin, lep kraj gde može svašta da se vidi i u kratkoj šetnji. Pridružio nam se Mića, a Ela je taj dan vodila studente na teren.

Dan je bio idealan, vode u Dumbovcu - taman, dovoljno da žubori a ne previše, da može normalno da se ide koritom. Pored vodopada su razapeta užad, pa je sada mnogo lakše spustiti se.

Ovaj put se nisam ispromašivao kod Rima, pa je šetnja i počela i završila se kako je planirano. Vuku je bilo zanimljivo, zverao je uokolo i zaspao tek pred kraj.


Andrevlje i Letenka

29. avgust 2015.
Andrevlje - Letenka - Andrevlje
Ida, Novak, Ela, Vuk, Marko

Lep letnji dan, šetali smo sa Idom i Novakom kroz bukovu šumu između Andrevlja i Letenke. Ovo je bila prva šetnja na kojoj je i Vuk malo pešačio


Sa kumovima na Stražilovu

31. oktobar 2015.
Direk - Stražilovo
Ida, Ana, Robert, Vuk, Ela, Marko


Direk (31. X 2015.)

Ana i Robert su rešili da nas vode do nekog potoka u blizini Stražilova koji im se dopao. Dan je bio prohladan, duvao je oštar vetar dok nismo sišli od Direka do korita potoka. Jesen je bila u punom jeku - u nijansama žute, crvene, smeđe…

Robert je napravio odlične fotke (sve ove fotke od tog dana su njegove) i izašli smo u 24sata :-)

Šetnju smo završili uz čaj u Brankovom čardaku.


Sa Goranom i Bukvalistima

11. novembar 2015.
Rakovac, Beli majdan, Kesten
Goran, Bukvalisti, Vuk, Ela

Lep, sunčan novembarski dan, Ela se pridružila Goranu i Bukvalistima u šetnji po okolini Rakovca (ja sam morao da radim taj vikend). Vuk je i na ovoj šetnji malo šetao na sopstveni pogon (i valjao se u travi).

slike (72) | video klipovi (3)