Fruška gora 2015

iz kengura u ranac, ali i dalje većinu prespava
< putopisi | http://perpetuum-mobile.net/putopisi/2015-fruska-gora/

Fruška gora 2015

iz kengura u ranac, ali i dalje većinu prespava

Fruška gora 2015

Vuk nastavlja da se “bavi” planinarenjem, a i šta će, ne može da bira. Prerastao je kengura i postao mu je neudoban, pa smo ga prebacili u ranac. Tamo mu je možda i komotnije, ali meni se ne dopada pošto ga viđam samo na pauzama. U rancu je svakako bezbedniji, može da se zavali i spava, moguće je namontirati nadstrešnicu, manje se ljulja nego u kenguru a u slučaju pada (što se i dešavalo par puta, ali dosta kasnije), moguće je iskontrolisati pad tako da on ni ne dodirne zemlju.


Zelena staza oko Osovlja

14. februar 2015.
Crveni čot - Osovlje - Orlovac - Osovlje - Crveni čot
Ljuba, Maja, Ela, Vuk, Marko


http://y2u.be/Ufem5Eu8rAA

Lep sunčan februarski dan smo iskoristili za šetnju po snegu sa kumovima. Napravili smo krug zelenom stazom od Crvenog čota preko Osovlja do Orlovca i nazad na Osovlje i Crveni čot. Na Orlovcu smo napravili dužu pauzu i uživali na suncu.


Tancoš i Potoranj

21. februar 2015.
Crveni čot - greben Tancoš - Stranputica (dom pd Kesten) - kestenski put - Crveni čot
Dajana, Vlada, Ela, Vuk, Marko


Crveni čot (21. II 2015.)

Već sledećeg vikenda vratili smo se na Crveni čot, i krenuli u šetnju najvišim (i možda najlepšim) delom Fruške gore - grebenima koji se prostiru severozapadno od njenog najvišeg vrha. Snega je bilo još dosta, ali manje nego prethodnog vikenda.


Vuk je još prošle godine dobio pravi planinarski ranac od Alena i Ines, i sad kada je prohodao, isprobali smo kako mu stoji. Nije mu se baš svidelo…


Kobila i Dumbovac

30. maj 2015.
Manastir Beočin - Dubčekov put - Kobila - Dumbovac - Rim - manastir Beočin
Mića, Alen, Ines, Vuk, Marko


http://y2u.be/Tc4qZOps-Bg

Alen i Ines su nam došli u posetu iz Osijeka, pa pošto su već sa Bukvalistima obišli istočne obronke Fruške gore, pošli smo ponovo u okolinu manastira Beočin, lep kraj gde može svašta da se vidi i u kratkoj šetnji. Pridružio nam se Mića, a Ela je taj dan vodila studente na teren.

Dan je bio idealan, vode u Dumbovcu - taman, dovoljno da žubori a ne previše, da može normalno da se ide koritom. Pored vodopada su razapeta užad, pa je sada mnogo lakše spustiti se.

Ovaj put se nisam ispromašivao kod Rima, pa je šetnja i počela i završila se kako je planirano. Vuku je bilo zanimljivo, zverao je uokolo i zaspao tek pred kraj.


Andrevlje i Letenka

29. avgust 2015.
Andrevlje - Letenka - Andrevlje
Ida, Novak, Ela, Vuk, Marko


http://y2u.be/B8_zIxLFN1Q

Lep letnji dan, šetali smo sa Idom i Novakom kroz bukovu šumu između Andrevlja i Letenke. Ovo je bila prva šetnja na kojoj je i Vuk malo pešačio


Sa kumovima na Stražilovu

31. oktobar 2015.
Direk - Stražilovo
Ida, Ana, Robert, Vuk, Ela, Marko


Direk (31. X 2015.)

Ana i Robert su rešili da nas vode do nekog potoka u blizini Stražilova koji im se dopao. Dan je bio prohladan, duvao je oštar vetar dok nismo sišli od Direka do korita potoka. Jesen je bila u punom jeku - u nijansama žute, crvene, smeđe…

Robert je napravio odlične fotke (sve ove fotke od tog dana su njegove) i izašli smo u 24sata :-)

Šetnju smo završili uz čaj u Brankovom čardaku.


Sa Goranom i Bukvalistima

11. novembar 2015.
Rakovac, Beli majdan, Kesten
Goran, Bukvalisti, Vuk, Ela


http://y2u.be/mia6TWALBLM

Lep, sunčan novembarski dan, Ela se pridružila Goranu i Bukvalistima u šetnji po okolini Rakovca (ja sam morao da radim taj vikend). Vuk je i na ovoj šetnji malo šetao na sopstveni pogon (i valjao se u travi).slike (72) | video klipovi (3)