Fruška gora 2016

Iriški venac, Stražilovo, Dvorska bašta, Popovica
putopisi | http://perpetuum-mobile.net/putopisi/2016-fruska-gora/

Fruška gora 2016

Iriški venac, Stražilovo, Dvorska bašta, Popovica

Fruška gora 2016

Vuk je konačno počeo i sam malo više da pešači. Ima mnogo snage, kad hoće, može da istrči od Elinih do naše kuće (oko dva kilometra), ali problem je što uglavnom hoće da ide samo gde on hoće. Pustimo ga da tumara tamo-amo, skuplja štapove i baca žireve, pa kad nam dosadi, strpamo ga u ranac…


Sankanje i šetnja oko Iriškog venca

6. januar 2016.
Iriški venac
Ela, Vuk, Marko


Iriški venac (6. I 2016.)

Iskoristili smo slobodan dan da odemo do Venca na sankanje, i usput smo se malo prošetali u okolini spomenika. Vreme je bilo prohladno i maglovito a Vuk bolešljiv, pa se nismo previše zadržavali.


Stražilovo sa Bodroškima

24. januar 2016.
Stražilovo
Žarko, Dragana, Anita, Matija, Ela, Vuk, Marko

Lep zimski dan sa mnogo snega. Sa Bodroškima smo se popeli do Brankovog spomenika na Stražilovu i njima je bilo previše ili naporno da idu dalje, pa smo nastavili sami krug od 5-6km kroz dvadesetak centimetara snega, sve sa sankama.


Vozom do Karlovaca i Dvorske bašte

17. septembar 2016.
Sremski Karlovci, Dvorska bašta, vidikovac iznad Karlovaca
Ela, Vuk, Marko


Vozom do Karlovaca (17. IX 2016.)

Vuk je fasciniran vozovima, pa smo krenuli jedan dan vozom do Karlovaca čisto vožnje radi. Voz je malo kasnio, ali Vuk je bio toliko uzbuđen da smo uspeli da ga dočekamo u jednom komadu. Vožnja do Karlovaca je trajala čitavih deset minuta :-) Možda smo trebali da krenemo negde dalje.

U Karlovcima smo se lepo prošetali kroz centar i do Dvorske bašte, a posle obišli novi vidikovac koji je napravljen iznad Karlovaca. Posetu Karlovcima završili smo sladoledom u centru. Sledeći put ćemo verovatno ići vozom do Čortanovačke šume (dodatnih 5 minuta vožnje :-) )


Skupljanje materijala za ukrase za jelku

26. novembar 2016.
Popovica - jezero - Perina pećina - Orlovo bojište - Popovica
Ela, Vuk, Marko


Kod Popovičkog jezera (26. XI 2016.)

Krenuli smo u jesenju šetnju, da skupljamo materijal za jelku - šišarke, žireve, kapice, resice i bobice od lipe, zvončiće… Bio je lep, sunčan ali prohladan dan. Vuk je ispešačio bar pola.

slike (44) | video klipovi (1)